Hoe Verdien ik Geld met Vloggen via YouTube en Facebook?

Hoe Verdien ik Geld met Vloggen via YouTube en Facebook?

11 september 2019

Vloggen en geld verdienen via Youtube en Facebook? Iedereen kent ze wel, populaire mensen die op YouTube wekelijks wat video’s maken en ervoor betaald krijgen. Soms komen ze zelfs in het nieuws zoals Zoella of PewDiePie. Een ding is zeker, succesvol worden met video’s maken op YouTube heeft geen leeftijdsgrens, de 83-jarige Shirley Curry bijvoorbeeld filmt haarzelf terwijl ze gamet en heeft een erg groot aantal volgers! Jij kan het ook! Maar je hebt er wel geduld en tijd voor nodig. In dit artikel geef ik je tips hoe je het beste kan beginnen en hoe je geld kan verdienen door middel van YouTube en Facebook.

Een opvallende naam om te vloggen

Een catchy naam is belangrijk om succesvol te worden. Een naam als Jack35276396kz is lastig te onthouden, dus zullen mensen niet snel op je naam zoeken. Als je daarentegen juist Jacksmyname02 gebruikt, klinkt het al veel beter!

Wat maken je vlogs uniek?

Er zijn al duizenden vloggers, maar dat betekent niet dat jij het niet meer kunt doen. Kies een onderwerp waar je goed in bent, laten we gamen als voorbeeld nemen. Wat maakt jou uniek daaraan? Heb jij een survival modus uitgespeeld met alleen een basispistool of kan jij juist een hele Fallout game uitspelen zonder ook maar iets neer te schieten? Maak gebruik van je talenten en wat je uniek maakt, dit is wat mensen aantrekt.

Investeer in goede video en audio om te vloggen

Goede kwaliteit video’s zijn succesvolle video’s. Niemand wil een filmpje van een oude Nokia zien. Investeer daarom in goede apparatuur waarbij je zowel camera als microfoonkwaliteit hebt.

Om hier niet direct te veel geld aan uit te geven kan je goed via marktplaats of tweedehands elektronica winkels zoeken. Deze zijn vaak veel goedkoper, maar hebben nog steeds goede kwaliteit artikelen.

Ook is het verstandig om te investeren in goede logo’s en banners, op Fiverr kan je meerdere artiesten vinden die tegen een kleine prijs een mooi design voor je maken.

Communiceer voor meer interactie

Met alleen video’s maken word je niet bekend, je moet jezelf ook wat meer daar buiten laten zien. Word lid van blogs, facebook groepen en YouTube channels die soortgelijke content bieden. Praat met andere leden en nodig ze uit om jouw video’s te bekijken. Een hele goede manier om dit te doen is om advies te vragen. Hierdoor krijg jij goede feedback van potentiele fans, en krijg je tegelijkertijd eerlijke views want ze kijken je video’s omdat zij dat willen, omdat zij je willen helpen. En als derde bonus kom je niet vervelend over door “check mijn channel!” te roepen, dat gebeurt namelijk al veel te vaak en jaagt juist mensen weg.

Maak een Facebook account waarop je de nieuwste info van je YouTube account plaatst. Nodig je Facebookvrienden uit deze page te liken en te delen en meng je in de Facebook groepen waar je eerder al lid van bent geworden. Op deze manier trek je de meeste mensen. Als je eenmaal een redelijk aantal volgers hebt zou je zelfs een Snapchat of Instagram page erbij kunnen maken.

Geld verdienen via Google met vloggen

Om betaald te worden voor views is het verstandig om een Google account te maken. Kies er één waarop je alles doet. Je kan je aanmelden op Adsense en analytics. Op Google analytics kan je zien hoeveel verkeer er op je profiel en video’s komt en waar zij vandaan komen. Met Google Adsense kan je advertenties op je YouTube account en video’s plaatsen. Wanneer daar op geklikt wordt kan je een paar cent verdienen. Als er uiteindelijk 1000+ keer op geklikt is, heb je toch al een aantal euro’s verdient.

Affiliatie marketing

Op Facebook kan je juist een andere kant op marketen. Als je namelijk wat meer volgers hebt, kan je via Amazon of een andere website affiliatie advertenties plaatsen waarmee je ook per klik geld verdient. Als je bijvoorbeeld veel make-up tutorials geeft, kan je in je Facebook post een link plaatsen naar het make-up merk dat jij gebruikt zodat anderen het ook kunnen kopen. Wanneer zij kan de make-up kopen verdien jij er weer geld mee.

Sponsors voor je vlogs

Dit is een hele grote stap voor wanneer je al erg succesvol bent, maar met de juiste hoeveelheid volgers willen bedrijven je soms sponsoren. Dit betekent dat jij reclame maakt voor hun product in ruil voor dat product gratis voor jou. Soms krijg je er zelfs nog voor betaald.

Let op! Op YouTube wordt er streng om gegaan met copyright van muziekartiesten of games. Let er dus op dat je geen grenzen overschrijd. Veel vlog plezier en wie weet zien we je eens terug op de voorpagina van YouTube!